Carpe Diem

Har ni någonsin stannat upp och riktigt tänk över hur ni lever ert liv?
Alla har väl någon gång funderat lite flyktigt över vad man egentligen håller på med, men jag menar har ni verkligen på allvar satt er ned och tänk på vad ni håller på med?

Det är förändring hit och förändring dit. "Jag är inte nöjd med det här..", "Om det bara vore såhär..", "Ändrar jag bara det här så..". What's the point? Är det verkligen så att om ni ändrar alla de småsaker som ni går och stör er på, kommer ni att må bättre då? Kommer ni att bli det där perfekta "jaget" som ni önskar att ni var?
"Åh jag kommer må bättre om jag köper den där tröjan." eller "Om jag bara går ned 3 kg så blir jag lycklig.".
Tror ni att det hjälper?

Människan har en inbyggd strävan efter att alltid vilja uppnå något. Har man lyckats med en sak så kommer man direkt på nästa sak att sträva efter. Vi blir aldrig nöjda. Deal with it.

Det sägs att ingen är perfekt. Och det är väl självklart att ingen kan vara perfekt. För faktum är att det inte ens finns en definition av perfekt. Vad skulle det vara i så fall? Att anse att någon/något är perfekt är ju helt subjektivt och upp till var och en själv att avgöra. Någon som är perfekt i någons ögon kan vara ett misslyckande i någon annans.
Så varför strävar då alla efter den här icke-existerande perfektionen? Vad är det vi vill uppnå?

Med tanke på att var och en har sin egen definition av perfektion är det ju omöjligt att tillfredställa alla. Så jag undrar verkligen vad det är man vill uppnå?

Det är klart att alla har en viss bild av hur de skulle vilja vara, frågan är om de skulle bli så lyckliga som de tror när de väl är framme vid målet.

Man kan ändra på sig själv hur mycket man vill på utsidan, men faktum kvarstår att man fortfarande är samma människa på insidan. Det enda som egentligen behöver ändras än inställningen till hur man ser på livet. För let's face it, har man en negativ inställning så kommer man aldrig bli nöjd hur mycket man än kämpar och hur många mål man än uppnår. Man kommer alltid hitta något nytt att klaga på och något man vill ändra på.

Så istället för att bitcha om småsaker, ta tag i er själva på insidan och gör något åt det. För det är där problemen finns. Problem är bara något vi skapar för oss själva, det är bara illusioner vår hjärna lägger upp för oss. Och tänker man för mycket på de så tror man till slut att de är sanna.

Begränsningarna finns i regel bara i vårt sinne. Think outside the box så lovar jag att allting kommer att ordna sig.


"Det är vi själva som bestämmer om vi ska bli hjälplösa offer för våra känslor,
eller om vi ska vara den som bestämmer över våra egna liv."

Carpe Diem

Allt är så jävla bra just nu känns det som, och jag har världens bästa vänner verkligen. Älskar dem över allt annat.
Livet flyter på så jävla gött och snart är det vår och det gör mig ännu lyckligare!
Älskar våren, när solen kommer fram och man kan sitta ute och sola, dricka kaffe, snusa och umgås med sina vänner. Alla blir så lyckliga av att se lite ljus efter vintern och det märks verkligen i atmosfären runt omkring en hur glada alla är.

Livet är schysst och alla borde ta till vara på det, för allt är inte så jävla pissigt som alla verkar tycka. Vill man något så får man fixa det, det är inte svårare än så.
Inte ett bekymmer.

RSS 2.0